"; $data=date ("d/m/Y"); echo "Girona, "; echo $data; ?>
 
   
     
 

Actualment l'Associació Cultural i Divulgativa Gironina disposa de dos portals-web de tipus cultural i informatiu: Giromus, dedicat a tots els museus i col·leccions visitables de les comarques gironines i el Triangle Gironí, un portal que fa un recorregut pel perímetre de les comarques gironines caracteritzat per un triangle rectangle.

 
     
  GIROMUS  
   
 

El portal-web GIROMUS.CAT és un portal dedicat a donar informació de tots els museus de les comarques gironines i també de totes les col·leccions privades visitables. També s’inclouen els parcs d’art i de biologia animal, jardins botànics i alguns cementiris museitzats.

 
     
 
giromus.cat
 
     
 

Aquesta informació no únicament afecta a la localització dels museus, la descripció dels mateixos i de la disponibilitat de la informació suficient per a poder-hi contactar, sinó que abraça altres àmbits que els relaciona, tals com les activitats que desenvolupen al llarg de l'any o els programes didàctics dirigits a escoles o altres col·lectius, fins a espais dedicats a empreses que poden oferir serveis als museus, un espai dedicat a aquells museus que han sabut plasmar en el tiquet d'entrada un disseny creatiu que els identifica o entrevistes fetes a personatges i apassionats dels col·leccionisme, que en molts casos ha esdevingut la creació d’un museu.

 
   
  TRIANGLE GIRONÍ  
   
 

El portal-web el TRIANGLEGIRONI.CAT es un portal cultural, informatiu i descriptiu, que pretén una àmplia difusió de diferents aspectes relacionats amb poblacions, rutes, espais arquitectònics o racons característics de diferents municipis, a partir d'un recorregut per tot el perímetre de les comarques gironines.

 
     
 
trianglegironi.cat
 
     
 

El triangle gironí està dividit en tres parts, com tres costats té un triangle, tot i que no podria complir el teorema de Pitàgores degut que els seus costats i la seva hipotenusa són sinuosos, i considerant Portbou el punt on es situa l'angle ideal de noranta graus, després d'un flux d'imaginació.

Aquests costats són: la Costa Brava, el Pirineu i l'Interior. Es a dir, de Blanes a Portbou, de Portbou a Puigcerdà i de Puigcerdà un altre cop a Blanes per a finalitzar el perímetre triangular. La temàtica serà la que generen els diferents municipis que toquen el mar, els que voregen la frontera francesa i els que delimiten amb la frontera de les comarques barcelonines.

 
   
español   
Copyright © 2010 - acdg.cat - avis legal